Dubbele Forte

Het jeugdorkest Dubbele Forte uit Hoeselt is een jong en dynamisch orkest dat nog steeds aan het groeien is. Sinds 2006 krijgen muzikanten tussen 12 en 18 jaar (vanaf Lagere graad 4) de kans om zich in dit orkest voor te bereiden op het echte werk, namelijk de Koninklijke Harmonie St-Cecilia van Hoeselt. Inmiddels repeteren 20 jonge muzikanten elke woensdagavond tussen 17u45 en 19u00, onder leiding van dirigent Veerle Daenen. Dubbele Forte werkt een volwaardig concertprogramma af van een zestal concerten per jaar. Daarnaast is er ook ruimte voor recreatieve activiteiten (o.a. Kerstfeestje, zwemmen, schaatsen, bowlen, film, sportmiddag, …). We bieden muzikanten van Dubbele Forte ook de kans om zich te ontwikkelen als solist. Wie wil krijgt de nodige ondersteuning om deel te nemen aan de jaarlijkse solistenwedstrijden van Vlamo. Belangrijk is ook dat Dubbele Forte voor de leerlingen van de middelbare en hogere graden ook de functie van samenspelklas vervult.

Dubbele Forte heeft zich al meerdere keren gewaagd aan een wedstrijd. Zo hebben ze, in samenwerking met het jeugdorkest van Beverst, onder de naam Triple Forte, al driemaal deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt. Hier behaalde ze in 2011 zelfs een eerste prijs.

In 2013 gingen ze de uitdaging alleen aan op het Euro-festival in Heel. Dankzij het harde werk van zowel het orkest als plaatsvervangend dirigent Peter Mantels, behaalde ze een schitterend resultaat op het Eurofestival. Ze behaalde het predicaat Zeer Goed en daar bovenop de Jury Award voor meest meest meest veelbelovende orkest van de dag.

Ook in 2014 nam Dubbele Forte deel aan het Euro-festival in Heel. Ook deze keer werd een zeer goed beoordeling behaald.