De Harmonie

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia van Hoeselt werd opgericht in 1895.

In 1988 werd Hoeselaar Jos Wijnen aangetrokken als dirigent. Onder zijn bezielende muzikale leiding werd resoluut gekozen voor het uitbouwen van het harmonieorkest, dat inmiddels uitgegroeid is tot een groep van 55 muzikanten. Meer dan de helft van de leden is jonger dan 25 jaar.

In 2016, na 28 jaar de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Hoeselt te hebben gedirigeerd, besloot Jos Wijnen het dirigeerstokje door te geven. Na een interimjaar met dirigent Peter Mantels, staat onze harmonie sinds november 2017 onder de deskundige leiding van Conrad Onclin.

Jaarlijks organiseert onze harmonie haar traditionele nieuwjaarsconcert in GC Ter Kommen waar we ons publiek telkens verrassen met een nieuw uitdagend repertorium en een gastsolist. Dit jaar is de titel van ons Nieuwjaarsconcert “Fluitje van een cent?” met als gast Geert Chatrou, wereldkampioen kunstfluiten.

In het voorjaar organiseert de harmonie steeds een bijzonder project. In de voorbije jaren was dit het concert “Let Us Entertain You” met coverbands Domino en The Suspenders. In het verleden organiseerden we ook vijf edities van Hoeselt Promms. Telkens dansten de vele enthousiaste bezoekers mee met Belgische popartiesten als Udo, Geena Lisa, Guy Swinnen, Paul Michiels, Gunther Neefs, Andrea Croonenberghs, Tom Olaerts, Katherine, The Boozers, Shark Showcase, … . Andere projecten waren bijvoorbeeld de musical “Zaad van Satan”, het project “Feest in het Park” en diverse filmmuziekconcerten.

Op 11 mei 2018 organiseren we een bijzonder project, samen met de K.H. Kunst na Arbeid uit Gors-Opleeuw. We spelen dan een concert met een 100-koppig orkest in de Velinx in Tongeren in het kader van de herdenking van het einde van W.O.I. Dit wordt een totaalconcept met muziek, woord en toneel rond lokale verhalen m.b.t de grote oorlog in Haspengouw.

Onze harmonie is ook een graag geziene gast bij uitwisselingsconcerten georganiseerd door andere verenigingen. Zo nodigen we ook jaarlijks 2 bevriende orkesten uit op ons pannenkoekenconcert begin november.

Wij besteden ook veel aandacht aan onze jeugdwerking. Een goede jeugdwerking is immers de basis om de doorstroom van jonge muzikanten naar de harmonie te blijven garanderen. Ons jeugdorkest “Dubbele Forte” wordt geleid door Veerle Daenen.